Clown & Jongleur Kiko (Circus Kiko, Kindertheater Kiko)

Clown Kiko vrolijkt ieder feestje op!
Met vrolijke voorstellingen, shows, acts en workshops.
Alle optredens zijn met veel interactie met het publiek. 

 • clown,
 • jongleur,
 • kindertheater,
 • jongleer- & circusworkshops,
 • teambuildings workshop,
 • circus op school,
 • creatief invaldocent,
 • vuurshow,
 • jonglerend met licht,
 • speciaal circus voor speciale mensen,
 • ballonnenclown,
 • kinderentertainment,
 • kinderfeestjes,
 • sinterklaas show,
 • kinderboekenweek voorstelling,
 • straat optredens

  .
  .

  www.clownkiko.nl
  www.circuskiko.nl
  www.kindertheater-kiko.nl
  www.circus-workshops.nl

  kiko@clownkiko.nl

Anne Dumoulin

Wij hebben al meer dan 25 jaar een evenementenbedrijf waarbij de interactie met kinderen bovenaan staat.
In diverse typetjes stimuleren we d.m.v. ballonnen de kinderen mee te doen aan het programma.
Tevens ben ik in te huren als ballonartiest of kinderschminkster.

Verhalen Samiera Goos

Bijna 35 jaar werkte Samiera als buikdanseres, slangenbezweerster, vuurspuwster en fakir in binnen- en buitenland, met eigen bus en roadie/chauffeur. Ze trad op met tijgerpythons, boa constrictors, brandende fakkels en glasscherven. Toen ze in de zomer van 2016 stopte met de show en terugkeek op haar artiestencarrière realiseerde Samiera wat een bijzondere tijd het is geweest. Haar hoofd stroomde over van mooie verhalen, gekke anekdotes en bizarre bloopers. De drang om al haar belevenissen op te schrijven was groot. Eind 2020 verscheen haar autobiografie ‘Dansen met slangen en vuur’ met als ondertitel ‘De avonturen van buikdanseres Samiera’.

Samiera verstaat de kunst om op boeiende wijze voor te lezen uit haar boek. Zo onthult Samiera hoe haar leermeester de oud-fakir El Kabiri haar leerde lopen over glasscherven, brandende fakkels in haar mond te doven en hoe je wurgslangen bezweert. Samiera neemt je mee naar de studentensociëteiten van Groningen (Vindicat!), Utrecht en Rotterdam, waar ze idiote dingen beleefde, want studenten halen graag een geintje uit met een artiest. Uw mond zal van verbazing openvallen bij het aanhoren van Samiera’s belevenissen op militaire bases, zoals de Nassau-Dietzkazerne in Budel, de Churchill Baracks in Lippstadt, vliegbasis Gilze-Rijen en de Marine. Haar verhalen over optredens in de gevangenissen Norgerhaven, S van Mesdag en de Marwei zijn bijna niet te geloven, want ja, ook daar werden feesten georganiseerd. U zult smakelijk lachen over absurde bloopers waar Samiera zich op wonderbaarlijke wijze uit wist te redden. Kortom, u krijgt een interessant kijkje achter de schermen van de artiestenwereld en een openhartig inkijkje in het leven van een artiest.

Samiera zit of loopt tijdens haar vertellingen in een prachtig decor, zodat de voorleesvoorstelling ook een aantrekkelijk schouwspel is.

Geschikt voor theaterboerderijen, cafés, scholen, teamuitjes, groepsuitjes, boekhandels, circusscholen, buikdansscholen, verenigingen en iedereen die geïnteresseerd is in prachtige verhalen!

sneltekenaars Hugo en Marion

Marion van de Wiel en Hugo Freutel zijn allround artiesten die al sinds 1988 karikaturen tekenen op feesten en congressen in binnen- en buitenland. Gewapend met pen en papier vereeuwigen zij jong en oud, man en vrouw op een grappige en herkenbare manier. Met hun mobiele ezel begeven zij zich tussen uw gasten, en alles wat zij opvangen verwerken zij in de tekening. Dus pas op met wat je zegt! Meerdere personen op één tekening, met of zonder ‘lijfje’, op groot of klein formaat: er is veel mogelijk in overleg. Ook uw bedrijfslogo, tekst of promotionele boodschap kan geprint worden.
Gratis extraatje: alle tekeningen worden aangeboden in een plastic opbergkoker.

Liever digitaal?

Hugo en Marion laten ezel en papier thuis en komen met hun tablet 21e eeuwse karikaturen tekenen! Op A6 fotopapier geprint en in een plastic badge gestoken is dit een uniek meegevertje op congres of beurs. De aangesloten 40” monitor zorgt voor extra exposure.
Snelheid: 8 tot 10 karikaturen per uur. Ook makkelijk mobiel inzetbaar op recepties.

 

Twan Kiens

Twannie heeft bijzondere en betoverende mobiele acts en interactieve installaties voor jong en oud. Zijn originele creaties zijn al meer dan 10 jaar te zien bij de meest uiteenlopende evenementen zoals (straattheater) festivals, musea, bibliotheken, dorpsfeesten, markten en noem maar op. Laat u verrassen en verbazen door de acts uit Twannie`s wereld, de plek waar roest nooit rust en afval niet bestaat.

Jessica Hellmuth

I moved to the Netherlands to start Codarts Circus Arts at the age of 18, and have since graduated specializing in aerial rope in 2020. In my creations, I am very interested in the methods that facilitate the creation process, and the role of multimedia in this. Right now I am exploring this with my  first full length show called Corpomorphologistics which is a solo rope and dance piece about identity, intimacy, and perception. It will premier at Theater Op De Markt in October 2021. In the future my hope is to expand my company to create group pieces centered around multimedia and autobiographical research on socially relevant topics. I would also like to eventually take these creation and bodily exploration methods into a pedagogical form.

Bart Borghouts

Dun Bart

Bart Borghouts “Dun Bart” is een veel gevraagd acteur voor feesten, straattheater, recepties, festivals, en andere feestelijke bijeenkomsten. Jarenlange ervaring op het gebied van sport, spel en feestelijke evenementen staan garant voor `n professionele aanpak. Dun Bart heeft een zeer uitgebreid programma voor het spelen van acts en het organiseren van evenementen. En natuurlijk wordt op verzoek een rol op maat gemaakt.

Dun Bart Entertainment……..net even anders.

 

Samiera Goos

Waarzegster Samiera mag niet ontbreken op uw feest! Met veel passie legt Samiera de tarotkaarten voor uw gasten. De tarot is een oud, mysterieus kaartspel bestaande uit 78 kaarten vol symboliek. Eén voor één (of met z’n tweeën) komen de gasten aan het waarzegtafeltje van Samiera zitten. De mensen trekken zelf hun kaarten, voor het Heden, het Verleden en de Toekomst. Waarzegster Samiera ‘duidt’ de kaarten, d.w.z. Samiera legt uit wat de getrokken kaarten voor het leven van de mensen betekenen. Samiera duidt de kaarten echt en serieus, maar ook met een knipoog, Samiera zal geen slechte toekomst voorspellen. Na de sessie mogen de mensen een foto maken van de kaartlegging om de uitleg later op internet te checken.
De mensen kunnen ook kiezen voor handlezen, want naast kaartlegster werkt Samiera ook als handlezeres. Handlezen is geen toekomst voorspellen, handlezeres Samiera ziet het karakter, de persoonlijkheid in de handen. Daarbij bestudeert zij niet alleen de handlijnen, maar ook de vorm van de vingers.

Waarzegster Samiera neemt haar eigen waarzegstersdecor mee, waarmee ze een rustig hoekje van de feestzaal in stijl kan inrichten. Voor buitenfeesten bezit Samiera een  stevige buiten-stand, bestand tegen weer en wind.

Voor groepen, zoals een teamuitje, vrijgezellenfeestje, zussendag enz geeft waarzegster Samiera workshops in tarotkaarten leggen en handlezen. Na uitgebreide informatie van Samiera gaan de deelnemers zelf aan de slag met de tarotkaarten en het lezen van hun eigen handen en de handen van de anderen.

Een workshop kan plaatsvinden in een zaaltje, maar ook bij de mensen thuis of bij Samiera in Groningen.

Waarzegster Samiera kan haar tempo aanpassen aan het aantal geinteresseerden. In het begin van de feestavond komen de mensen schoorvoetend, maar al snel onstaat er een rij wachtenden. Bij een lange wachtrij werkt Samiera iets sneller dan ze gewoon is. Toch schenkt Samiera elke persoon intensieve aandacht, zodat iedereen het waarzegtafeltje tevreden verlaat.

Arno Huibers Theaterproducties

Als clown en als acteur maakt Arno Huibers vanaf 1984 diverse eigen theaterproducties waarin hij zich met subtiele en poëtische humor onderscheidt van het traditionele clownbeeld. De waardering hiervoor blijkt uit de lovende kritieken van de internationale pers.

 • Zijn clownsvoorstellingen boeien zowel volwassenen als kinderen, waarbij zijn werkterrein zich uitstrekt van theaterzalen tot internationale theaterfestivals en van scholen tot in zijn eigen theater in Eindhoven. 
 • Als bewegingskunstenaar, geïnspireerd door de Japanse Butoh-dans maakt hij vanaf 1995 bewegingstheaterproducties.
 • Als acteur wordt hij gevraagd voor  televisie en commercials, voor gastrollen in de opera en maakt hij eigen toneelbewerkingen.
 • Als regisseur wordt hij gevraagd vanuit de cabaret- circus- en theaterwereld.
 • Hij stond mede aan het begin van Cliniclowns Nederland en Roemenië, is grondlegger van miMakkus.nl (subtiel clownscontact bij dementie)
 • Hij schreef twee boeken over de clown: Clown met twee neuzen en Dementie met een glimlach.