Verhalen Samiera Goos

Uitgebreide informatie

Report Abuse

buikdanseres-samiera-leest-voor-uit-haar-boek-dansen-met-slangen-en-vuur

Verhalen Samiera Goos

Het publiek vermaken met boeiende verhalen

Bijna 35 jaar werkte Samiera als buikdanseres, slangenbezweerster, vuurspuwster en fakir in binnen- en buitenland, met eigen bus en roadie/chauffeur. Ze trad op met tijgerpythons, boa constrictors, brandende fakkels en glasscherven. Toen ze in de zomer van 2016 stopte met de show en terugkeek op haar artiestencarrière realiseerde Samiera wat een bijzondere tijd het is geweest. Haar hoofd stroomde over van mooie verhalen, gekke anekdotes en bizarre bloopers. De drang om al haar belevenissen op te schrijven was groot. Eind 2020 verscheen haar autobiografie 'Dansen met slangen en vuur' met als ondertitel 'De avonturen van buikdanseres Samiera'.

Samiera verstaat de kunst om op boeiende wijze voor te lezen uit haar boek. Zo onthult Samiera hoe haar leermeester de oud-fakir El Kabiri haar leerde lopen over glasscherven, brandende fakkels in haar mond te doven en hoe je wurgslangen bezweert. Samiera neemt je mee naar de studentensociëteiten van Groningen (Vindicat!), Utrecht en Rotterdam, waar ze idiote dingen beleefde, want studenten halen graag een geintje uit met een artiest. Uw mond zal van verbazing openvallen bij het aanhoren van Samiera's belevenissen op militaire bases, zoals de Nassau-Dietzkazerne in Budel, de Churchill Baracks in Lippstadt, vliegbasis Gilze-Rijen en de Marine. Haar verhalen over optredens in de gevangenissen Norgerhaven, S van Mesdag en de Marwei zijn bijna niet te geloven, want ja, ook daar werden feesten georganiseerd. U zult smakelijk lachen over absurde bloopers waar Samiera zich op wonderbaarlijke wijze uit wist te redden. Kortom, u krijgt een interessant kijkje achter de schermen van de artiestenwereld en een openhartig inkijkje in het leven van een artiest.

Samiera zit of loopt tijdens haar vertellingen in een prachtig decor, zodat de voorleesvoorstelling ook een aantrekkelijk schouwspel is.

Geschikt voor theaterboerderijen, cafés, scholen, teamuitjes, groepsuitjes, boekhandels, circusscholen, buikdansscholen, verenigingen en iedereen die geïnteresseerd is in prachtige verhalen!

Contact Informatie

Woonplaats
Groningen
Telefoon
Social Media

Video

Stuur uw bericht