Vinden en gevonden worden

Het concept Sitecluster

Om uw acquisitie te verbeteren heeft Performers Platform het concept van de Siteclusters ontwikkeld. Verschillende websites met “topdomeinen” zijn aan elkaar gekoppeld en gaan allemaal naar dezelfde informatie. Elke cluster is bedoeld voor een specifieke doelgroep of vakgebied binnen de entertainmentbranche. Elke domeinnaam heeft een eigen website met eigen teksten en eigen foto’s met unieke benamingen. Daardoor worden alle websites apart geïndexeerd door de verschillende zoekmachines. Uw kans om gevonden te worden wordt daarmee aanmerkelijk vergroot!

Elke cluster biedt een duidelijk overzicht van alle onafhankelijke artiesten, muzikanten en performers die een programma of act aanbieden voor organisatoren/programmeurs van o.a. evenementen, festivals, feesten & partijen, congressen, theaters, poppodia, horeca, jaarmarkten, braderieën, winkelcentra of iedereen die iets in de openbare ruimte wil organiseren. Een herkenbaar en duidelijk platform waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kan vinden.

Om de sites rustig en overzichtelijk te houden is ervoor gekozen om geen reclames toe te laten.
Dat betekent wel dat we voor een vermelding op deze siteclusters genoodzaakt zijn om een kleine bijdrage in de kosten te vragen. Deze vergoedingen staan vermeld op de betreffende websites. U kunt zich bij alle siteclusters online aanmelden. Het voldoen van de vergoedingen loopt ook allemaal online via het betrouwbare betalingssysteem van IDeal en Mollie.

Sitecluster Straat/locatietheater en buitenoptredens

Straattheater.nl is een verzamelsite met alle relevante informatie op het gebied van straattheater in NL. De toegevoegde waarde van deze site is dat gemeenten, in het kader van hun beleid, kunnen aangeven wat de gemeentelijke verordeningen zijn en welke vergunningen en eisen ze hanteren t.a.v. artiesten/muzikanten die willen optreden in de openbare ruimtes. Voor artiesten was deze info erg verspreid en moeilijk te achterhalen. Voor een aantal gemeenten zal het overzicht op deze site ongetwijfeld leiden tot een aanzienlijke werkdrukvermindering aan de gemeentelijke info & publieksbalies en telefonische servicepunten.

Via de blog “uw ervaringen” kunt u reageren en/of u mening geven over diverse onderwerpen.

Studenten vinden Straattheater een enorm inspirerend en dankbaar onderwerp voor hun studies en afstudeerprojecten. Ook veel overheden zien aanleiding om allerlei onderzoeken te starten. Op deze site vindt u diverse rapporten, onderzoeken, scripties en andere tekstdocumenten die betrekking hebben op optreden in de openbare ruimten.
Aanmelden gemeenten kan direct via deze link: klik hier.
Aanmelden artiesten kan hier.
Aanmelden muzikanten kan hier.

Sitecluster Zorgentertainment

De site Zorgentertainment.nl biedt een overzicht van allerlei artiesten & muzikanten uit verschillende disciplines die in hun programma-aanbod aansluiting bieden bij de zorgsector. Niet alleen voor feestelijke gelegenheden of bijzondere feestdagen en evenementen, maar ook gewoon voor tussendoor. Binnen de zorgsector worden jaarlijks vele grote en kleine evenementen georganiseerd. De zorgsector is en blijft een zeer belangrijke doelgroep binnen de entertainmentbranche. Deze website geeft de mogelijkheid voor artiesten & muzikanten om hun programma gericht aan te bieden en daardoor aan te sluiten aan de groeiende behoefte van ontspanning.
Een vermelding op deze sitecluster staat garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar o.a. de woorden zorg, entertainment, senioren, muzikant en/of artiest in genoemd worden. Behoort de zorgsector tot uw doelgroep dan is dat een reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat…
Ga naar aanmelden zorgentertainment.nl

Sitecluster Huiskameroptredens

De meeste artiesten/muzikanten komen het best tot hun recht in een intieme setting met een stil, aandachtig publiek. Dit is één van de redenen waarom huiskameroptredens in Nederland en België als waardevolle aanvulling worden beschouwd op andere podia. Dat podium beperkt zich al lang niet meer tot singer/songwriters! Ook bands, verhalenvertellers, cabaretiers, stand-up comedians, variété artiesten en vele anderen hebben de weg naar de huiskamer gevonden.
Wil jij als artiest/muzikant ook gewoon weer eens vrij van techniek je ding doen voor publiek? Waarin je je optreden terugbrengt naar de menselijke maat? Want zeg nou zelf, wat is leuker: voor 50 man spelen in een bomvolle huiskamer of voor 50 man in een half lege zaal? Dit is het platform waar deze kleinschalige ontwikkelingen bij elkaar komen en zo cultuur weer een plek in de huiskamers krijgt.
Ga naar aanmelden huiskameroptredens.nl

Sitecluster Schoolvoorstellingen

De entertainmentbranche is sterk aan het veranderen. Een aantal belangrijke initiatieven en evenementen zijn verdwenen. De arbeidsmarkt is aan het verschuiven en trends en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Veel artiesten willen hun talenten blijven uitdragen en zoeken een podium om hun kwaliteiten te demonstreren. Behalve als ontspanning en leren met plezier is aangetoond dat artiesten, muzikanten en andere performers een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de kunstzinnige, persoonlijk en maatschappelijke vorming van leerlingen binnen het huidige onderwijssysteem.

Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten als onderwijsinstellingen ertoe te bewegen meer cultuur in het klaslokaal te krijgen. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kunnen vinden. Vandaar het initiatief van Performers Platform om middels deze “sitecluster” een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken. Deze “sitecluster” omvat de domeinen Schoolvoorstellingen.nl en Schooloptredens.nl.

Website Festivaloverzicht

Festivaloverzicht.nl geeft een no-nonsens overzicht van de verschillende festivals in Nederland. Duidelijke info zonder reclames en andere commerciële uitingen! Vermeldingen van o.a. locatie, openingstijden, contactgegevens, entreeprijzen, rechtstreekse link naar de website van uw festival/evenement en/of naar de on-line kaartverkoop.
Een eerste vermelding is GRATIS. Wilt u daarna uw vermelding verlengen dan betaalt u een kleine bijdrage in de kosten. Het geeft u een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten met daarin het woord festival.
Reden te meer om uw festival of evenement aan te melden via aanmelden festivals.